GÅNGHOLMEN   |   BILDER   |   TILL SALU   |   STUGFÖRENINGEN   |   KONTAKT

Gångholmen

Trevliga Gångholmen ligger vid fridfulla Asköfjärden, inte långt från Askövikens naturreservat. Det vackra området omfattar många fritidshus men här i denna idyll har även flera valt att bo året runt.

Med bara 15 minuters bilväg förbi ett öppet landskap, via väg 537 från Västerås, återfinns lugnet och naturen. Gångholmen har ett rikt djurliv med bl.a. rådjur, dovhjort, vildsvin, bäver och framför allt stor artrikedom när det gäller fåglar, då Askövikens naturreservat ligger intill.

Närheten till Mälaren gör detta område fantastiskt för alla former av vattenaktiviteter, så väl sommar som vinter. När det gäller fiske har området inte bara fritidsfiskare utan även yrkesfiskare.

Kommunikation

Till och från Gångholmen går VL's buss linje 23.

Karta

Var ligger Gångholmen? Se karta över området.

Gångholmens historia

De första på Gångholmen var familjen Eriksson och deras lantgård som startade redan 1921. På 40-talet började sedan de första sommarstugorna byggas på udden där idag Lönnviksvägen slutar.

Under åren tillkom fler stugor. För att ta sig till sina stugor var det då båt som gällde. Hela viken in till nuvarande Lönnvägen var på den tiden helt vassfylld så lien användes flitigt för att bana väg för båtarna.

När vägar sedan anlades blev det naturligtvis lättare att ta sig till sina stugor. Samtliga stugor hade gatuadressen Gångholmen med en efterföljande siffra. 1999 ändrades namnen på vägarna till de namn de har idag mycket beroende på att utryckningsfordon lättare skulle hitta rätt vid larm.

Gångholmens stugförening bildades vid ett upptaktsmöte den 22 september 1988, till vilket samtliga arrendatorer vid Gångholmen kallats.

Den ytterst lokala tidningen Gångholmsnytt gavs ut under några år och var på den tiden dagens motsvarighet till denna hemsida du just nu sitter framför.Bli medlem!
Har du stuga på Gångholmen?
Bli medlem i Gångholmens stugförening för endast 75 kr/år.
Läs mer...

Ansvarig utgivare Gångholmens Stugförening 2024
Webmaster Patrik Holmström